Wednesday, December 30, 2009

Kek Coklat Lagi!!!

Hari ni saja wat kek coklat utk kengkawan Finance..untuk santapan diaorang...ini la keknya..topping parutan dark coklat serta coklat ganache dan coklat rice dikelilingnya..Selamat menjamu mata


Gambar ini diambil oleh Mr. Awang...tp kenapa dier x amik gambar isi dalam kotak 2 ya....anyway..tq very much..


Tuesday, December 22, 2009

coklat cake


Kek ini diorder oleh Mazni ..untuk makan katanya pada 21/12/2009..dihiasi coklat ganache + buttercream..
Walaupun kelam kabut sikit untuk menyiapkan tempahan ini kerana banyak masalah yg timbul tp yg pasti bukan masalah pasal kek ini la..Alhamdullillah..akhirnya..siap..untuk cik Mazni..kite...
Terima kasih..lain kali order lagi


Wednesday, December 16, 2009

Mini Cheese Cake




Mini cheese cake ini terhasil kerana permintaan student UITM yg inginkan cheese cake dlm saiz yg kecil setelah difikirkan..inila hasilnya harganya RM3.50/pc
jer..sapa2 yang berminat bolehlah order...


Tuesday, December 15, 2009

Cheese Tart(blueberry & strawberry)



Ini gambar order dari student UITM Puncak alam..1 box.RM 1.50 ader 2 pcs.blueberry n strawberry..dier org ni..order tiap2 minggu..
So sapa-sapa berinat bolehla order...


cheese cake lagi order by azura (uitm puncak alam) & kak leha(TM)




Kek ini diorder oleh azura n kak leha..sorry lambat entry..harap selamat menjamu..selera... Lain kali order lagi

Friday, December 11, 2009

KEK COKLAT LEMBAB (CMC)

kek ini diorder oleh..student UITM Puncak Alam utk kawan dier iaitu Tg Amira..
terima kasih..lain kali order lagi

Tuesday, December 8, 2009

Pengumuman!!!!

Dari tarikh  1/1/2010 senarai harga baru akan diupdate..kerana..kenaikan harga barang..kebelakangan..ini....

Harap Maklum..

Monday, November 30, 2009

Raya haji....

berkorban apa saja...harta mahu pn lembu....hehehehe...kambing pn boleh
kembung pewot walau pn korban lembu...huhuhuhu...thn nie my mom wat korban lembu for our family...my dad,my mom,sis,me,dila,sya n haiqal...ckp 7bahagian...best giler balik kg...dh lama x wat korban kt kg nie....full gile umh atuk ku ini...biase lah 1 big family...i love my family...
nie nk show my lembu n kambing yg telah terkorban di hari raya haji nie...

mr. goat mr. Boo

CHOCOLATE MOIST CAKE

kali ini di sediakan dalam bentuk oval.berat 600gm
masih rasa n rupa yg sama.....call2 lah yek klw nk...klw nk yg saiz besar pn leh gak

Chessecake chessecake...mali mali sapa mau beli...



Selamat hari raya korban...
beberapa hr yg lepas ada tempahan kek sempena raya haji nie....xtau sdp ke tak...tp rs nyer sdp sbb telah diuji...he, hehehe...pada sapa2 yg ingin tempah lg jangan malu2 contact kiteorg kay... terima kash pada zati & mazni dari Taman university indah serdang.. diatas tempahan yg dibuat..jgn lupa tinggalkan komen anda..disini

Thursday, November 26, 2009

Salam Aidiladha...

Salam aidiladha..kepada semua pengunjung blog ini..semua hari yang dilalui..mempunyai perngorbanan ke jalan ALLAH..Insyallah..
Terima Kasih kepada yang membuat tempahan untuk Hari Raya Haji....gambar nanti saya masukkan x sempat nak upload...
**Kedai akan di tutup pada 27/11-4/12/2009 harap maklum...kita jumpa 2 minggu lagi...

Monday, November 23, 2009

Sambal Kerang


Semalam hubby saya meminta lauk sambal kerang ini..mengidam agaknya..so nal dijadikan cerita kami pergi ke GIANT beli barang n belila kerang dalam 1.5kg..lebih kurang RM 3.80 jer..balik jer kelab kabut masak sbb hubby keja petang..tp yang bestnya dier yang tolong basuh kerang tu tahap sampai putih dengan berus gigi la..dah macam dlm citer yang Hamid Gurga basuh gigi kepala ikan merah..dengan menggunakan berus gigi..nasib baik x pakai sabun axion sekali masa sental kerang tu...he..he..
Macam-macam...takper la inila rupa sambal kerang saya..resepi? nanti saya kepilkan bila ader masa...

Thursday, November 19, 2009

Cheese cake


Ini adalah percubaan buat kek cheese untuk kali ke-3..ini dibuat khas untuk zati pelatih praktikal di bahagian saya..selamat menjamu..ya..alhamdullillah..respon yg diberikan amat..baik.hingga ader yg sanggup tanya harganya kalau saya jual..setelah ditimbang tara..harga yang ditetapkan toppingnya terpulang samada kosong..atau blueberry, strawberry @ kiwi filling.

Muffin Oren


muffin ini ditempah oleh zira..dier pun boleh dikira regular customer..dah lama dier x order aper2 dari kami..so sekarang..nie untuk dier..selamat menjamu selera..lain kali order lagi

Monday, November 16, 2009

Wajah-wajah puteri-puteriku


Aisyahtul Syaffiyah (6 bln) Nur Auni Batrisyia (4 bln)

Cuba renungkan..wajah mereka berdua lain bukan..

Muffin (x bergambar)

13/11-muffin sebanyak 100pcs berperisa coklat, cappucino & blueberry telah ditempah oleh Pn. Rugayah untuk majlis pertunangan anak sedara beliau..harap berpuas hati..kalau sedap order lagi ye...
Terima kasih juga kepada kak aliza kerana order muffin coklat sebanyak 30pcs utk makan-makan.

Sunday, November 15, 2009

gadis ku yg genit..n cute


inilah puteriku selepas mandi(1thn 3bln)

FRUIT TART LAGI


Inila fruit tart yg diorder kak liza..dier nie kira regular customer..sbb selalu order..muffin, kek..sekarang nie..fruit tart ..sebanyak 30 pcs.pada 11/11..dier ckp nak wat makan..maaf ya kak..kiwi..x de pulak..so ema hanya letak anggur merah n strawberry..tp nampak mcm x naik lak seri nya..anyway..selamat menjamu..

Saturday, November 7, 2009

Simple chesse Cake



Inilah Simple chesse cake yg saya dpt resipinya dari MyResipi(kakyani)..sedap...tp citer yg bestnya..base utk cake nie bukan saya guna biskut marie tp lebihan tat pastry saya yg dah hancur kerana terlampau rapuh..so malas nak membazir lalu saya guna ia..rasa nya not bad..x pe nanti saya letakkan resepi kak yani 2 untuk tatapan kengkawan...ok...selamat menjamu mata

Friday, November 6, 2009

Fruitlat coklat lagi



Tart buah coklat ditempah oleh En.Awang bhgn kewangan , ini adalah order yang ke dua..dari dier..lepas jgn serik order lagi ya..selamat menjamu selera.

Wednesday, November 4, 2009

Wanita..oh..wanita

Dlovely Muffin

Hari ini..saya aku ingin kongsikan kepada semua kisah seorang wanita yg pernah mempunyai 3 org lelaki bergelar suami namun yang seorang diantara sudah meninggal dunia..namun disebalik mereka ader citer tersendiri..

suami pertama- dikenali dlm masa sebulan..kalau x silap sayala..dikurniakan anak 3 orang hasil perkahwinan mereka.namun c suami kaki perempuan..dan kadang kala sanggup membawa perempuan tersebut..keluar bersama anak bini..itu adalah lelaki yg tidak berperasaan..ttp bila c isteri memohon cerai 2 pilihan diberi 1) cerai tanpa membawa anak2 bersama @ 2) tidak perlu bercerai ttp bagi dier kawin lain..namun c isteri terpaksa bercerai tanpa membawa anak2 supaya dier dpt membaiki hidup sendiri serta menuntut kembali anak2nya pada suatu hari nanti.Perceraian itu memberi c isteri impak yg kuat..kerana tidak dibenarkan menghubungi atau bertemu anak-anak.Nasib baiklah wanita ini mempunyai adik beradik serta saudara mara yang memberi bantuan serta sokongan dari pelbagai aspek.

Suami ke-2- ditakdirkan oleh Allh yg maha Esa..dtglah seorang lelaki duda beranak 4 dengan kasih dan sayang kepada wanita..lalu mengahwini beliau..perkahwinan mereka disambut dengan hati yang terbuka oleh wanita ini serta ahli keluarganya. Mereka dikurniakan seorang anak hasil perkahwinan itu..Dalam perkahwinan ini, wanita ini telah dimanjakan dengan limpahan kasih sayang, wang ringgit..malah baju pun dapat pakai yang mahal kerana c suami amat pentingkan penampilan..bagi kaum keluarga itu adalah rezeki yang Allah bagi kepada wanita itu setelah keperitan yang dialaminya.Sejak perkahwinan itu jugak, wanita itu pergi mencari anak2nya hasil dari perkahwinan yg terdahulu..malah..anak2 wanita amat menyanyangi bapa tiri mereka..Namun Allah itu maha Mengetahui..suami ke-2 wanita ini..telah meninggal dunia..setelah genap 3 tahun perkahwinan mereka..namun c suami sudah meninggalkan harta.supaya isteri dan anak yg ditinggalkan tidak merempat atau hilang tempat berteduh..C isteri seperti tidak dpt menerima kematian suaminya itu..Sesungguhnya..wanita ini sangat tabah menerima semata-mata kerana anak mereka.

Suami Ke-3- Lelaki ini muncul dlm hidup wanita ketika wanita ini masih lagi diselubungi kesedihan..Kononnya..ini memberi sinaran atau tempat berteduh serta tempat berkongsi masalah.Namun lelaki ini ada agendanya tersendiri..SAPA YG TAK NAK WANITA (JANDA) KAYA YG KEMATIAN SUAMI SERTA ADA HARTA YG BANYAK..perkenalan mereka dapat tentangan hebat dari ahli keluarga wanita ini, namun wanita ini seperti kena pukau.atau guna-guna..(waallahualam) tidak mengendahkan pendapat kelaurga terutama ibunya sendiri.Pelbagai kejadian serta perbalahan telah berlaku namun pada suatu hari wanita itu pergi mencari adiknya untuk memohon adiknya menjadi wali masa perkahwinannya nanti. Dengan berat hati c adik.pun mewalikan agar tidak ada lagi perselisihan antara keluarga wanita tersebut dgn c suami.Namun itu hanya..harapkan harapan yg tinggal harapan..bila wanita selamat diijabkabulkan..sejak itu berlakulah pelbagai pertengkaran yang melibatkan adik-beradik serta ipar buai..dimana silapnya..
Malah ibu wanita ini..disalahkan kerana tidak menjemput menantu(menantu hantu kot) baru itu naik ke dlm rumah.Adakah patut seorang ibu mertua perlu menjemput..sepatutnya c menantu tahu itu rumah mertua (seperti mak sendiri) ko berhak masuk tanpa dijemput..Pelik! Tapi yang amat pelik c menantu baru itu mencanang kepada mak saudara c isteri segala keburukan adik-beradik serta ipar buai malah bukan itu saja tp c menantu itu mengatakan adik-beradik serta ipar buai nya..tidak suka serta sering mengata beliau..Akhirnya..wanita itu telah terputus hubungan dengan keluarga gara2 suaminya yg tercinta itu..Tp Allah maha besar..telah menunjukkan bahawa lelaki ini sebenarnya hanya nakkan duit.malah sudah mula menaikkan tangan kebadan c isteri. Apalah nasib kau wahai wanita..dulu lelaki inila..yg kau sanggup bela..serta lindungi segala keburukan namun setelah diri dperlakukan begitu baru kau nak mencari adik-beradik..yg telah kau buang..Adakah wanita ini akan menuntut perceraian atau sanggup hidup dgn lelaki itu sampai papa kedana..Hinggakan duit utk anak yg ditinggalkan oleh bapa yg tlh meninggal disapu juga oleh..bapa tirinya itu..?

*renungan;- Sesungguhnya kita wanita kena berani..bertindak.berdiri atas kaki sendiri..jgn lupa kewujudan ahli keluarga..terutama adik beradik sesungguhnya air yg dicincang tak akan putus.tetapi hubungan suami isteri boleh diganti bila-bila masa..Ini bukan provok tp sekadar luahan dan pendapat...

Monday, November 2, 2009

KEK COKLAT LEMBAB (CMC)

Wednesday, October 7, 2009




Dlovely Muffin
inila gambar puteri kesayangan kami

Gambar raya 2009



Inila gambar raya kami sekeluarga Segamat, Johor

Tuesday, October 6, 2009

Promosi..promosi...

Dari 9/10-27/11/2009 kami ader membuat promosi

Muffin
size mini-100pcs/RM 25.00
size sedang- 100pcs/RM 65.00
size besar- 100pcs/RM 90.00

** Segala tempahan hendaklah seminggu lebih awal atau sekurang2nya 3 hari lebih awal

cupcakes coklat ganache n strawberry



Kalo ada sesapa yg teringin nak makan.... SUKA-SUKA

MAJLIS RUMAH TERBUKA DI JAY BEE




3/10/2009- Family Jay Bee wat Open House n malam lak ader marhaban..ader la wat cikit muffin n cupcakes yg dihiasi ngan coklat ganache serta buah strawberry..Layan jer la gambar yg saya kepilkan


Followers