Thursday, March 31, 2011

My 1st Miniture Cake



Alhamdullilah, akhirnya wat juga miniture cake nie..walaupun tiada pengalaman namun tetap ku sambut cabaran ini...walaupun tidak seberapa berbanding yg 'Pro'..
Tempahan dari kak Soe sebagai hantaran untuk majlis perkahwinan adiknya di Johor Bahru pada 2/4/2011. terima kasih kak..harap akak sekeluarga berpuashati...

Harga? jika berminat boleh menghubungi saya untuk tanya harga miniture kek nie ya..

Lolichoc ke Terengganu


Tempahan dari Pn. Siti Shuhada Moha dari Hospital Kemaman utk diberikan kepada anak2nya dan pesakit-pesakitnya...tq..
(maaf ya gambar hanya sempat amik masa nak packing

Saturday, March 26, 2011

Doorgift-Chocolate Praline


Buat Ezreena yg telah menempah dengan kami 2 set kek hantaran & wedding cake set maka kami dengan sukahatinya memberi doorgift percuma sebanyak 25 kotak yg berisi coklat Praline...
terima kasih ezreena....

selamat Pengantin Baru Ezreena & Mahathir





Alhamdullilah..rezeki yg masuk ketika sedang berbadan dua ni..he..he
Inilah wedding cake kami tahun 2011, walaupun tidak segah mana..n tidak setinggi mana namun saya bersyukur ngan rezeki yg ada....anyway "Selamat Pengantin baru" dari kami Dlovelymuffin...kek perkahwinan ini telah dihantar pada 12 tgh td di Taman Bukit Margosa, Paroi..
Ezreena telah memilih warna turqoise + kuning...

Ada citer disebalik penghantaran kali ini... selepas selesainya set up wedding cake td telah berlaku..sesuatu..apabila jurukhidmat penghias meja makan pengantin tiba2 nak mengubah meja yg meletakkan kek tersebut...semasa proses pengalihan..juruhias tersebut tergesel kek tersebut maka tercalit la buttercream tu di bajunya..dan sopak la kek tersebut..saya serba salah dibuatnya...dgn berat hati saya pun pergi menceritakan apa yg berlaku pd pengantin..takut terkejut lak..dier..ye la dier kan customer..so sebelum sy dipersalahkan..baik sy cerita apa yg berlaku..maaf ya ezreena...
Pada saya customer perlu puas hati dengan apa yg dier bayar.....

Harap2 perkara mcm ini tidak akan berlaku lagi....

Happy Birthday Pika!


Barbie yg lom siap berhias lagi..he..he

Ini juga tempahan dari Wawa, Pd utk birthday anak buahnya..di Tanjong Malim..
jauh berjalan Barbie..nie..Actually kek ini sentuhan adik sy Yan..disebabkan keadaan sy yg berbadan 2 serta keletihan..saya memohon dia mendeko...alhamdullillah...ini lah hasilnya.walaubagaimana pun perlu diperbaiki lagi..x pa lah ngah..kita masih boleh belajar lagi
anyway tq wawa!

Cheesetart Oh! cheesetart!


Tempahan dari regular customer WAWA, PD utk dibawa balik ke Tanjong Malim, Perak..tq wawa..kerna terus support dlovelymuffin

Terima kasih kak Ruby



Tempahan dari regular customer kak ruby (TNB) sebanyak 300pcs(vanilla raisin & chocolate chip muffin) tqvm

Almond Brownies



Terima kasih sekali Azleen kerna repeat order ngan kami....
walaupun pujian yg diberikan keatas kelazatan brownies ini..hanya customer kami jer yg tahu..sb kami sendiri x berkesempatan nak merasa....he..he

Kek Hantaran (kuning + putih)





Tempahan ke-2 dari Nurul Ezreena utk pihak lelaki ke pihaknya...
Kek hantaran (buttercream)

Kek Hantaran (Turqoise + Putih)





Tempahan kek hantaran Fondant dari Ezreena untuk pengantin lelaki...bertemakan biru turqoise + putih...TQ azreena

Tuesday, March 22, 2011

Terima Kasih Ita


30pcs lolichoc bertemakan kereta

30pcs black & white cupcake

Terima Kasih ita (Tmn Rasa Syg, Senawang) menempah dari kami utkdihantar ke sekolah sempena harijadi anaknya..

Monday, March 21, 2011

Koleksi Doorgift kami

Daisy Mini cupcake fondant
 saiz cup: 1.5 oz
RM3.5/box
flavor : chocolate moist cupcake


 


rm2/pek

@


 RM 2/BOX WITH RIBEN
 

4 pc Coklat Praline
1-501 box: RM 3.80/box
501-1000pc: RM 3/box



OREO COKLAT

RM 2.70/BOX

 




CUPCAKE IN SOLO CUP IN 
TRANSPARENT BOX

RM 7/BOX (Buttercream)
RM 10/BOX (fondant)
* design terpulang pd customer..
harga berubah jika penambahan figurine


CUPCAKE IN PAPERLINE + PLASTIC CONTAINER
RM4.5/CONTAINER
CUPCAKE IN SOUFFLE CUP + BUTTERCREAM DECORATION +
COLOURFUL BOX

RM 4/BOX ( SIMPLE DECORATION ONLY)

Sunday, March 20, 2011

Khas buat Mu...


Dah siap Packing tinggal utk diposkan sahaja...

bertemakan merah putih..wat si suami dari isteri tersayang

Tempahan dari Ally Moha (Ampang) utk suami tersayang yg berada di Bentong, Pahang sempena harijadi suaminya...pd 23hb..
terima kasih..esok akak pos ya...

Terima Kasih Asty (Tmn Tuanku Jaafar)




3D cake utk Irfan sempena birthdaynya ke 11 thn

130pcs Black & White cupcake

200pcs Apam Blossom perisa Blueberry (sorry kaler tidak beberapa cantik)

Tempahan dari Asty untuk ke-2 kalinya..terima kasih berbanyak dari kami Dlovelymuffin , harap berpuas hati...

Happy Birthday Aiman Firdaus




Blueberry cheesecake tempahan dari mak saudaraku 'busu' utk anak lelakinya yg sulong Aiman Firdaus...sempena harijadinya pd 18/3/2011...
terima kasih...

terima kasih Yan (Tmn Sri Pulai, Sikamat)




Tempahan ke-3 dari Yan, Sikamat sebanyak 250pcs lolichoc princess..
tqvm

Saturday, March 19, 2011

Terima Kasih kak Zue (s/alam)


4 kotak yg berisi muffin yg berjumlah 100o pcs semuanya


Muffin coklat chip (loose order)

Tempahan pertama dari kak zue, seksyen 18, shah alam, untuk majlis perkahwinan anak saudaranya...tunggu ya order yg ke-2 pada bulan 6 nanti..

terima kasih ya kak

Followers