Sunday, May 30, 2010

Kotak coklat 'Heart XL'



Tempahan dr maksaudara utk kawan baiknya sempena pertunangan mereka

Harga 1 set: rm 100




cupcakes utk makan-makan

Hasil tangan adik-adikku..yg x pernah jumpa fondant..dier org ingat main tanah liat mcm sekolah tadika...anyway kreatif gak mereka..ni yg menyental semua cupcakes mesti puteri2ku yg comel n mereka sendiri..he..he

Saturday, May 29, 2010

Kelas Cupcakes A-Z: From baking to Decorating(Sugarflours)


Alhamdulillah..dpt gak sijil utk kelas cupcakes. kami budak belajar kalau salah tolong tunjukkan. lepas nie target nak g kelas "PME Professional Diploma In Sugarpaste" and rangkaiannya..insyaallah...

sweet memories

comel x ini la hasil kerja tangan ku yg x seberapa..tapi masih boleh digilap lagi..
Yang kosong ?? tu utk kami bawa balik makan atau nak cuba deco sendiri kat rumah


Bersama rakan-rakan lain & instructor sugarflours..intan

Expose!..tu la baru nak cuba wat cupcakes fondant...


Friday, May 28, 2010

My 1st cupcakes fondant


MY FIRST CUPCAKES FONDANT!!! inilah hasil yg pertama berjaya di hasilkan khusus buat hantaran Jezz & Fiza (bt pahat)......cupcakes ini ditempah khas melalui Cik Mas (KPL) sebanyak 16pc bertemakan purple pink...ermmm sweet kn...Semoga mereka berbahagia hingga ke anak cucu...
p/s:kepada sesiapa yg berminat boleh membuat tempahan sekarang...insyaallah kami menjanjikan yang terbaik khas utk pelanggan Dlovelymuffin


Thursday, May 27, 2010

Cheesetart

Tempahan dari 4 org berbeza iaitu;-

1) Pn Hasnah (CIMB PWTC)-60pcs blueberry & strawberry
2) Pn Zuraini (Bhgn IT TM)-60pcs perisa campur2
3) Cik Farah (Springhill PD)-50pcs blueberry & strawberry
4) Cik Ira (Puchong)-80pcs blueberry & strawberry

Terima kasih kepada semua...

Lolichoc & Bisco Choco






Tempahan dari Pn Syam (division Euro) utk cukur jambul baby dier yg comel sesanggat..
100pcs lolichoc (botol susu & baby stuff) & 48pcs Oreo choco dgn gambar babynya..
TQVM..semoga berpuas hati..

Black N White Minicake & mini muffin


Tempahan dr Lynn (MBSM Damansara) Black N White minicake 30pcs & mini muffin 30pcs

Kotak coklat (4 segi)



Tempahan dari Pn Zamilah utk hantaran pertunangan (kalau x silap..he..he)
kotak coklat dipenuhi Praline roses yg pelbagai warna..
Ini special addition sbb Praline ada 30 pcs..Tqvm semoga berpuas hati

Monday, May 24, 2010

3 tier cake stand

Gambar contoh
Kini dlovelymuffin mempunyai 3 tier cake stand yg sesuai utk apa saja jenis cake/cupcake utk majlis anda.


Roses Gumpaste..


Hari sabtu lepas..merajinkan diri bermain fondant & gumpaste berpandukan ilmu yg dibekalkan oleh LynnHassan dr mysugarclass yg lepas..akhirnya berjaya..jua bunga ros ku..sungguh teruja..namun masih boleh diperbaiki..rasanya mcm nak g kelas fondant lak? tp jadual penuh..so kena praktis sendiri..sambil menambah ilmu didada..tqvm for my hubby for your support..n averything..muaaahhh..

Muffin

Muffin ini ditempah oleh En. Nazir (TNB) rakan sekerja suamiku sebanyak 60pcs size M berperisa vanila & coklat utk menyambut hari jadi anak gadis beliau di sekolah tadika..

Chocolate Moist Cake



Tempahan dari student UITM Puncak Alam utk rakan mereka..
"happy birthday for above of you"

Lolichoc & Bisco Choco





Tempahan dari sahabat lama di JB utk jualan di sekolah...(become be my agent..he...he)

Saturday, May 22, 2010

Our Cheesetart


Tempahan dari pihak CIMB Pwtc (customer tetap) yg sentiasa order tiap-tiap minggu..TQVM

Friday, May 21, 2010

Karnival sukaneka Hari Ibu(Tmn Kajang Utama)



Ini gambar mini karnival..di Taman Kajang Utama anjuran Umno kawasan c2 kalau x silap saya.
Start jam 8.30-1.00tgh..sepanjang jualan disini sy rasa sgt mencabar sbb booth sy betul2 direct mengadap matahari..bayangkan mcmana keadaan lolichoc sy tp suami sy tlh membeli berpaket ais utk cover Alhamdulillah habis juga jualan..sy..yg tinggal hanya cheesetart tp x kisah..sbb ramai customer dr UITM Puncak Alam yg sedang menanti..he..he..anyway tqvm much kat member Pn Aida (aida's Creation)yg tlh mengajak buka booth kat c2..ramai customer baru..yg kami dapat..kepada penduduk Taman Kajang Utama sesiapa yg berminat nak tempah kami buat penghantaran "pintu ke pintu"...

Fruitart Choco & Muffins



Tempahan ini dari Pn. Nurul (seri Kembangan) utk makan-makan katanya..
TQ very much..lain kali order lagi ya walaupun kami berada di Seremban 2

Tuesday, May 18, 2010

Strawberry cheesecake


Tempahan dr ira UITM Puncak Alam..

Friday, May 14, 2010

Kelas Basic Birthday Cake-Lynhassan


Bersama -sama rakan seperjuangan

Akhirnya dapat jgak menghadiri kelas dengan Lynnhassan (www.mysugarclass.blogspot.com)
seronok sangat.kat bawah nie gambar kek ngan harganya sekalinya. Sesiapa berminat boleh la tempah...







Wednesday, May 12, 2010

Tempahan Pn Aliza Mansor (TM)


Tempahan Pn Nor Masyitah(cetot outlet)


30pcs utk majlis harijadi anak perempuannya

Tempahan Pn Noor Insyirah (TM)


muffin 50pcs & 50pcs lolichoc

Tempahan Pn Azleen (Putrajaya)


Semuanya ini utk majlis cukur jambul anak perempuannya

Tart buah coklat


Tempahan dr Pn Zarina Leman (TM) sebanyak 30pcs

Followers