Sunday, February 27, 2011

chocolate Banana cake



Tempahan dari Lina (mambau) utk harijadi adik & adik iparnya...maaf ya jika ada kekurangan ..

Terima kasih kak Husna


40pcs lolichoc (tema garden & kereta)


kek chocolate Moist
2 kg ++
coklat filling

50pcs muffin (cappucino & coklat chip)

Tq kak husna kerna menempah dari kami utk majlis Harijadi anak lelakinya..Danish....
happy birthday danish...semoga sihat..& menjadi anak yg soleh..aminnn

Terima kasih Asty


Tempahan dari Asty sebanyak 50pcs variety of cheesetart...tq..

Terima kasih Yan...


Tempahan dari Yan (sikamat) sebanyak 400pcs lolichoc bertemakan Fairy tale..utk majlis perkahwinan di Seri Menanti..hanya gambar diatas sahaja yg sempat kami amik..sebelum penghantaran..anyway terima kasih...daun keladi lain kali order lah lagi..

Tuesday, February 22, 2011

Promosi Lolichoc (sempena cuti sekolah)






Sempena cuti sekolah pada tahun 2011, kami memberi promosi hebat utk lolichoc seperti gambar diatas.

Harga asal: RM 1.50/pc
harga Promosi: RM 1.20/pcs

Promosi Cuti sekolah sepanjang tahun 2011


Promosi bakal pengantin sepanjang tahun 2011

Cupcake Fondant (sbg doorgift)
saiz standard (2.5 oz)
kek: buttercake @ chocolate Moist
siap packing (dome only)
harga promosi: RM3.30/pc (siap packing dlm bekas dome)
Harga biasa: RM 3.80/pc + RM 0.20 (bekas dome)
Minimum order: 300pcs








Cupcakes budget

saiz paperline: saiz 8
kek: Chocolate Moist cake only
deco with simple buttercream (spt gambar diatas)
Harga Promosi : RM 1.00 (siap packaging)
Harga biasa: RM 1.50 (with packaging)
Minimum order:  200pc

Saturday, February 19, 2011

Wilton Course 3


Kenangan bersama instructor..joanne..

Akhirny kami selesai course Wilton hanya tinggal Fondant & gumpaste...

Hasil kerja tangan penuntut...he..he..

hasil kerja tangan zulaika

Kerja tangan liza

Ini pun kerja tangan liza..cantikkan kalernya..

Inilah hasil kerja tangan ku gambar atas serta bawah ini...

Alhamdullillah..akhirnya selesai gak course ni..dapat mempelajari pelbagai perkara baru..berkongsi idea..
so kepada pelanggan kami..gambar-gambar diatas boleh dijadikan contoh..jika nak menempah..sesungguhnya tempahan anda.membuatkan kami mengasah bakat dari masa ke semasa...

Friday, February 18, 2011

Happy Birthday Aisyahtul Syaffiyah


jgn marah bibir kita..mcm angelina jolie...he..he








Kek 3D ladybird ni dibuat khas sempena harijadi Aisyahtul syaffiah pada 15 hb tp baru hari nie wat majlisnya di sekolah Tadika Bintang Harapan Seremban 2, seramai 67 pelajar yg sama-sama menyambut..harijadi anakdara ku...
Sudah genap 5 thn..Aisyah...semoga menjadi anak yg solehah, pandai serta comel selalu...

berat kek: 1.8++
kek: chocolate Moist
Frosting: chocolate ganache + buttercream + fondant

50pcs lolichoc ke Jerantut


Terima kasih kepada En. Amirudin (jerantut) utk majlis cukur jambul pd esok 19/2/2011

Terima kasih Hakim..


500pcs muffin (5 pcs/pack )

50pcs lolichoc

100 boxes cheestart

100pcs coklat Praline..


Terima kasih hakim kerna order dari kami, actually hakim order sbb nak jual kat gerainya..
jika sesiapa berminat utk membuat jualan di expo/karnival di tmpt kerja @ belajar anda kami memberikan harga yg menarik utk anda..

Wednesday, February 16, 2011

Terima kasih Ita




Tempahan dari Ita (Tmn Rasa Syg)Senawang..utk majlis pertunangan adik iparnya...nak set yg 12 pcs tp di masukkan ke dlm kotak..cupcake..ini...bertemakan hijau lumut..digabungkan dgn hijau apple & kuning...anyway tq ita....N lupa lak nak ucapkan tahniah kerna menimang cahaya baru....

Saturday, February 12, 2011

Terima kasih Dilla Hashim


50pcs apam blossom (s'berry & blueberry)


50 pcs lolichoc Pinwheel



50pcs Coklat Oreo (animal)

Tempahan dari Pn Dilla utk majlis harijadi anak lelakinya...terima kasih..minta maaf jika ada kekurangan..anyway tq

Coklat Oreo sebagai doorgift..




Tempahan last minit sebanyak 50pcs dari rakan pejabat sempena majlis pertunangannya esok sebagai doorgift...semoga puas hati..ya..tahniah..dr ema sekeluarga..

Terima kasih Kak CT Nor, UIA



Tempahan dari regular customer, k' ct nor..utk majlis perkahwinan sepupunya...sebenarnya dier order 400pcs lolichoc bertemakan purple putih, 500 pcs muffin pelbagai perisa namun disebabkan kelam kabut..sy dan adik sy lupa nak amik gambar..nak wat mcm ner..dah terjadi pun...dier pun menempah 1 set cupcakes utk dibuat hantaran..disuruhnya sy melukis gambae smiley yg ada pasangan serta siap pakai veil lagi..so ini lah hasilnya..maaf ya sy nie x pandai melukis..he..he..anyway terima kasih berbanyak...

terima kasih maram (Alor Gajah, melaka)



Customer pertama dr Melaka..tq..mariam yg tlh menempah 200pcs lolichoc bertemakan merah putih..utk majlis cukur jambul...

Sunday, February 6, 2011

Terima Kasih Farah...



Barbie Doll Cake
Berat: 1 kg
Kek: Chocolate Moist Cake
Frosting: Buttercream




Birthday Cake
Berat: 3 kg++
No.6: buttercake with strawberry
No. 4: buttercake with blueberry
Frosting: chocolate ganache, buttercream & fondant (deko)



Birthday cake
Berat: 1.5kg
kek: chocolate Moist cake
frosting : fondant & buttercream..

Kesemua kek diatas ditempah oleh farah (kg Jiboi) tp delivery di Suria Station, S2 sempena majlis suprise untuk suaminya (kek 7Eleven), ayahandanya(kek 64) & anak sedaranya (kalay x silap) (kek barbie doll)

anyway tqvm....harap berpuas hati..& mohon maaf jika ada kekurangan...

Followers